Specialistische technieken

VILTAPPLICATIES  
Naast confectieartikelen om pijnlijke plekken drukvrij te leggen, kan zo nodig ook een viltapplicatie worden gemaakt. Een op maat gemaakte applicatie kan maximaal 1 week gedragen worden in alle -  goed passende - schoenen.    

ORTHESE 
Een orthese heeft als doel het permanent ontlasten van drukplekken, met name aan en tussen de tenen. Een orthese kan in alle -  goed passende -  schoenen worden gedragen.

NAGELPROTHESE  
Een nagelprothese dient voor de professionele behandeling van nagels die door verschillende oorzaken niet goed groeien (traumanagels). Deze techniek wordt ook gebruikt om gescheurde nagels, te ver weggeknipte nagelhoeken of op een andere manier beschadigde nagels te repareren en lelijke nagels te camoufleren. Een nagelprothese geeft het aanzien van een normale nagel.

NAGELBEUGELS 
Een nagelbeugel kan o.a. worden toegepast bij ingroeiende nagels ten gevolge van verkeerd knippen of afwijkende nagelgroei. Er zijn verschillende soorten nagelbeugels. In alle gevallen geldt dat het dragen van een nagelbeugel geen pijn doet en in vrijwel alle schoenen gedragen kan worden